wtorek, 4 sierpnia 2015

Filet z piersi kurczaka z papryką i serem

Kuchenne smaki


Składniki:
pół fileta z piersi kurczaka
pół papryki
pół cebuli
2 plasterki sera żółtego
sól morska
pieprz ziarnisty
oregano
papryka mielona

Fileta płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Delikatnie rozklepujemy mięso.
Przyprawiamy solą, oregano, papryką i mielimy pieprz. 
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Gdy patelnia się rozgrzeje wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy sól i pieprz. Podsmażamy do miękkości
Odkładamy usmażone warzywa na talerz i na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso, smażymy z dwóch stron. Gdy mięsko będzie już usmażone przerzucamy je i układamy na górze cebulę i paprykę i ser żółty. Posypujemy oregano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz